- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zapadne države ne žure da šalju svoje vojnike u Ukrajinu

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneVežba "Platinasti vuk 2021" kod Bujanovca u kojoj učestvuju vojnici iz devet zemalja i Vojska Srbije
Vežba Platinasti vuk 2021 kod Bujanovca u kojoj učestvuju vojnici iz devet zemalja i Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Druge države još uvek nisu spremne da rasporede velike vojne kontingente u Ukrajinu, dok je Kijevu sada najpotrebnije oružje, rekao je u intervjuu listu „Apostrof TV“ sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov.
„Što se tiče velikih vojnih kontingenata, o rome ne mogu ništa reći, svaka država će o tome samostalno da odluči. Danas nemamo informacije da su one spremne da cenom svog života brane našu zemlju. Štaviše, ne mislim da je to njihova obaveza. To je naša obaveza – zaštita naše zemlje“, naglasio je on.
U isto vreme, Danilov je podsetio da strana vojska obučava ukrajinske vojnike.
„Kod nas su sada predstavnici SAD, Velike Britanije, Poljske, Litvanije, drugih država koji vrše obuku naših vojnika. Ti vojnici se stalno nalaze na teritoriji naše države, na našim poligonima“, saopštio je on.
Sekretar Saveta bezbednosti je naglasio da Ukrajina, pre svega, očekuje od Zapada pomoć u naoružanju.
„Mi im upućujemo molbu – da nam pomognu sa sredstvima samoodbrane. Nije nam potrebno ofanzivno naoružanje, već oružje za odbranu“, rekao je on.
Ranije je ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin saopštio da bi Velika Britanija mogla da otvori vojnu bazu u Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala