Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština: Srbija ima najveći uticaj u CEFTA, zato smo odbijeni

© Sputnik / Ruslan KrivobokPriština
Priština - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Ministarka trgovine i industrije u vladi privremenih privremenih prištinskih institucija Rozeta Hajdari izjavila je da je Zajednički komitet CEFTA odbio zahtev takozvanog Kosova da u Sporazumu o slobodnoj trgovini na Balkanu bude predstavljeno samostalno, bez UNMIK-a zato što Srbija ima najveći uticaj u CEFTA.
Hajdarijeva je na TV 21 rekla da je Beograd insistirao da zahtev Prištine uopšte ne bude razmatran na sastanku Upravnog odbora CEFTA, koji je održan u četvrtak, preneo je portal Reporteri.
"Zahtev nije naišao na podršku jer je reč o veoma velikom uticaju Srbije. Srbija ima najveći uticaj u CEFTA", smatra ona.
Zajednički komitet CEFTA odbio je u četvrtak zahtev tzv. Kosova da u Sporazumu o slobodnoj trgovini na Balkanu bude predstavljeno kao samostalno, bez Unmika, saopštilo je ranije ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine privremenih prištinskih institucija.
Navedeno je da se Priština potom usprotivila usvajanju ministarskih zaključaka i tri nacrta odluka, uključujući i odluku koju je predložila Srbija o priznavanju programa ovlašćenih ekonomskih operatera i budžeta iz kojeg se plaća osoblje CEFTA, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala