- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Premijer Republike Srpske: Kakav NATO, kakve trupe. to su Bakirove muzičke želje

© Foto : Vanja MalidžanRadovan Višković
Radovan Višković - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović ne može da odlučuje ni o Brčko distriktu, ni o NATO trupama, izjavio je danas predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković povodom poziva Izetbegovića da NATO i Eufor pojačaju prisustvo u BiH, posebno na području Brčko distrikta.
"Kakav NATO, kakve trupe, kakvo Brčko, kakav Bakir i ne odlučuje on o tome. Ne može on odlučivati ni o Brčkom, ni o NATO trupama, to može biti njegova muzička želja", rekao je Višković, a prenosi RTRS.
Kako je dodao, Izetbegović bi trebalo da prihvati Bosnu i Hercegovinu "onakvu kakvu je ima, a to je državna zajednica dva entiteta tri konstitutivna naroda".
"Samo takva BiH, zasnovana na dejtonskom Ustavu, može da opstane, a ako Izetbegović misli da može da se odrekne Srba i Hrvata, ne može da sačuva BiH", poručio je premijer Srpske.
Višković je ocenio da postoji veliki apsurd i u tom kontekstu naveo da se institucije u Republici Srpskoj više zalažu za očuvanje BiH, nego Izetbegović i ljudi oko njega.
Izetbegović je nakon sednice Glavnog odbora SDA pozvao NATO i EUFOR da u skladu sa mandatom pojačaju prisustvo u BiH, posebno u Brčko distriktu.
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
REGION
Željka Cvijanović odgovorila Izetbegoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala