- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Omikron se širi Evropom „brzinom munje“

© AP Photo / Vadim GhirdaVirus korona
Virus korona - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Širom evropskog kontinenta zdravstveni radnici se pripremaju za novi talas infekcija, pa su dodatna ograničenja najavljena juče u Nemačkoj, Republici Irskoj i Holandiji kako bi se zaustavio novi talas pandemije.
Varijanta omikron virusa korona širi se Evropom „brzinom munje“ i verovatno će postati dominantna u Francuskoj do početka sledeće godine, upozorio je francuski premijer Žan Kasteks.
On je to rekao u obraćanju samo nekoliko sati pre nego što je Francuska uvela stroga ograničenja za sve putnike koji ulaze iz Velike Britanije.
Velika Britanija je za sada najteže pogođena evropska zemlja širenjem nove varijante korone sa skoro 15.000 potvrđenih slučajeva omikrona tokom jučerašnjeg dana.
Nakon što je Velika Britanija prijavila rekordan broj zaraženih novim sojem, više od 93.000 već treći dan zaredom, premijer Irske Majkl Martin izrazio je bojazan da će se "infekcije novim sojem širiti daleko većom brzinom od svega što smo videli do sada".
U Nemačkoj, u kojoj je juče potvrđeno 50.000 novih slučajeva zaraze, ministar zdravstva Karl Lauterbah rekao je novinarima da se zemlja "mora pripremiti za izazov u potpuno novom obliku", a nemačka agencija za javno zdravstvo označila je Francusku, Norvešku i Dansku kao "visoko rizične zemlje" zbog povećanog širenja novog soja kovida.
Francuska je sinoć u 23 sata zatvorila svoje granice za turiste iz Velike Britanije, sa ogromnim redovima koji su se formirali u lukama Dover i Eurostar terminalima gde su ljudi pokušavali da uđu u vozove pre nego što je zabrana stupila na snagu.
Vakcina „Sputnjik Ve“ proizvedena na Institutu „Torlak“ - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
RUSIJA
Istraživanje: Tri doze Sputnjika Ve u potpunosti štite od omikrona
VMC Karaburma - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
DRUŠTVO
Pogoršanje situacije u januaru? Strahuje se od sudara omikrona i sezonskog gripa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala