- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemački ministar: "Severni tok 2" je naša velika geopolitička greška

© Foto : Nickolay Ryutin / © Nord Stream 2 Gasovod "Severni tok 2"
Gasovod Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Odluka da se izgradi gasovod „Severni tok 2“ je bila geopolitička greška Nemačke, izjavio je ministar ekonomije i zaštite klime u novoj nemačkoj vladi Robert Habek.
„Severni tok 2 je bio greška sa geopolitičke tačke gledišta. Sve evropske države, osim Nemačke i Austrije su uvek bile protiv njega“, izjavio je Robert Habek u intervjuu Frankfurter Algemajne cajtungu.
„Sada je gasovod izgrađen. Nejasno je, da li on može da počne sa radom. To pitanje treba rešiti u skladu sa evropskim i nacionalnim zakonima“, rekao je ministar koji dolazi iz stranke Zelenih.
Robert Habek je podsetio da gasovod treba da radi u skladu sa pravilima razdela kompanije. Odnosno, firma koja eksploatiše resurse nema pravo da ih transportuje. Ta dva procesa treba da rade dve kompanije.
„Taj uslov nije ispunjen“, dodao je on.
„Za vreme prošle vlade vršen je veliki pritisak da se da odobrenje "Severnom toku 2", ali bez obzira na to, on nije pušten u eksploataciju“, rekao je ministar.
Robert Habek je zapretio Rusiji oštrim merama u slučaju rata sa Ukrajinom. Ministar je naveo da, u slučaju takvog razvoja situacije, „Severni tok 2“ može da i ne proradi.
Gasovod  - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
RUSIJA
Nakon Austrije – snažna poruka Nemačke: „Severni tok 2“ ne sme da bude deo odluka o Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala