- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Veljko Kuzmančević: Sloboda je moje nebo nad Avalom | Dok anđeli spavaju

© SputnjikMarina Rajević Savić i kompozitor Veljko Kuzmančević
Marina Rajević Savić i kompozitor Veljko Kuzmančević - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Gost novog izdanja emisije „Dok anđeli spavaju“ je kompozitor Veljko Kuzmančević, suprug proslavljene modne kreatorke Verice Rakočević.
Veljko Kuzmančević, između ostalog, svira violinu, kontrabas, klavir, gitaru, a njegova muzika izvedena je na više od 260 koncerata širom bivše Jugoslavije i u brojnim evropskim gradovima.
Prvu autorsku kompoziciju pod nazivom „24. mart“ napisao je 1999. godine, a izvedena je neposredno po završetku NATO agresije na SR Jugoslaviju. 2005. godine imao je samostalni autorski koncert sa orkestrom Kraljevski gudači Svetog Đorđa, sa kojim je tada započeo višegodišnju saradnju. Stalni je član Narodnog pozorišta u Beogradu.
Kuzmančević je oženjen modnom kreatorkom Vericom Rakočević, živi i stvara na Avali, a u emisiji „Dok anđeli spavaju“ govori, između ostalog, o svojoj umetnosti, braku, veri, ali i tome zašto je tišina, kako kaže, danas toliko važna.
Kultna emisija „Dok anđeli spavaju“, koju već duže od tri decenije uređuje i vodi Marina Rajević Savić, obrađuje životne priče ekskluzivnih gostiju iz različitih sfera društva.
Emituje se svake druge subote u 21.00.
Dok anđeli spavaju, 1. deo
Dok anđeli spavaju, 2. deo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala