- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki ugao: Rusi jedini imaju oružje protiv našeg „kovčega demokratije“

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaOkeanski višenamenski sistem "Posejdon"
Okeanski višenamenski sistem Posejdon - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
Pratite nas
Vazduhoplovna udarna grupa Ratne mornarice SAD (CSG grupa), koju još nazivaju i „kovčegom demokratije“, za Rusiju više ne predstavlja neukrotivi morski gigant, piše kolumnista američkog lista „Nešenal interest“ Mark Episkopos.
Kako navodi autor, između ovih država postoje značajne razlike u razumevanju toga šta predstavlja vojna moć na moru.
Rusija je oduvek bila kopnena sila, a Ratna mornarica se koristila za zaštitu granica zemlje. Međutim, Sjedinjenim Američkim Državama je potrebna jaka flota kako bi se suprotstavljala na globalnom nivou, pojasnio je novinar.
Prema njegovim rečima, Rusija nema vazduhoplovnu udarnu grupu i ne planira da je formira u bliskoj budućnosti, ipak u Moskvi vrlo dobro shvataju kolika je pretnja od vazduhoplovnih udarnih grupa protivnika.
Ruski eksperti su uvereni da poslednja dostignuća u naoružanju omogućavaju da se dobiju instrumenti pomoću kojih će se neutralisati te formacije u slučaju rata velikih razmera sa NATO-om.
Između ostalog, kolumnista spominje novu protivbrodsku hipersoničnu raketu 3M22 „Cirkon“ i podvodni dron na nuklearni pogon „Posejdon“.
Nuklearne podmornice Čeljabinsk i Omsk - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Novine u ruskoj vojsci: Još jedna nuklearna podmornica biće naoružana moćnim raketama „Cirkon“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala