- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Zbog jedne „šišarke“ na novogodišnjoj jelci – odmah treba poseći granu i izbaciti je /foto/

CC0 / / Jelka
Jelka - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
U prirodnoj jelci sakriva se mnoštvo insekata, pa budite oprezni ako vidite nešto nesvakidašnje.
Prirodna jelka u dom će tokom novogodišnjih praznika uneti predivan miris šume, ali uz to mogla bi doneti i neke neželjene goste - poput sitnih bubica i insekata koji su se, na prvu, dobro sakrili.
Stručnjaci upozoravaju da pripazite na smeđu masu koja je otprilike velika kao jedan orah u ljusci, a mnogi misle da se radi o šišarci, pa je ostave na grani za još bolji zimski ugođaj, prenosi Večernji list.
Ne, nije u pitanju šišarka niti bilo šta slično, već se radi o ljusci u kojoj su jajašca bogomoljke – otprilike njih 200 i mogu se izleći u vašem domu.
Jedan korisnik Fejsbuka objavio je i fotografiju ove „šišarke“ i napisao: „Ako slučajno ovo vidite na boru, odrežite granu i stavite je u vrt. U ovome se nalazi 100 do 200 jaja bogomoljke.“
Brojni korisnici Fejsbuka pisali su da je ovo samo jedan od razloga zašto uvek imaju veštačko drvo, a neki su pisali i da su im se bogomoljke izlegle jer su bili neoprezni.

„Moj sin je imao paukovo leglo u svojoj novogodišnjoj. Na božićno jutro su po sobi i drvetu bili milioni sićušnih paukova", napisala je jedna žena, prenosi San.

Kako da se sačuva jelka u kućnim uslovima - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2019
Kako da se sačuva jelka u kućnim uslovima?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala