Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Računajte da je Grčić podneo ostavku

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani mogu da računaju kao da je Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ podneo ostavku.

„Pošto naš narod voli da vidi da lete glave. Računajte da Grčić više nije na tom mestu. On čeka da se ponovo uspostavi sistem. Računajte da je podneo ostavku pre tri-četiri dana“, objasnio je on.

Vučić je to izjavio za Pink televiziju nakon što je u petak ujutru održao hitan sastanak sa članovima Vlade Srbije i šefovima energetskog sektora kako bi se razmotrila trenutna situacija u sistemu i još jednom analizirala havarija od pre nekoliko dana, kada su potrošači ostali bez struje, i preduzele mere da se slično ne ponovi.

„Cene gasa i struje neće biti promenjene“

On je rekao da cene gasa i struje neće biti promenjene.
„Mi se ovde borimo da se tokom zime ne promenimo ni cenu gasa ni cenu struje. Gledamo da damo najpovoljniju cenu. Govorim o ceni struje i gasa, mazuta, nedostajućim količinama. Mi nemamo dovoljno, sada se to ispostavilo. Čim krenu hladni dani, mi ne možemo sasvim da podmirimo potrebe. Događa nam se, kao i nekim drugima, savršena oluja, samo neki to ne žele da priznaju. Mi nećemo ništa da krijemo od građana, već da zajednički rešavamo problem“, izjavio je Vučić.
Istakao je da je kvalitet uglja problem, ali da to nije jedino pitanje.
Poručio je građanima da restrikcija struje neće biti, ali da zato za njega i za sve druge iz tog sistema više nema ni slava, ni Nove godine, Božića i drugih praznika, da bi građani mogli da imaju dovoljno energenata i tople stanove.

„Gotovo sam siguran da neće biti restrikcija“, poručio je Vučić.

Dalekovod - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
SRBIJA
Smenjena četiri direktora EPS
Vučić je izjavio da je 3,5 milijarde, ne računajući gasovod, uloženo samo u elektroenergetski sektor, remont i rekonstrukciju svega i dodao da smatra da do električnog kolapsa u zemlji nije došlo zbog sabotaže.
"Ne mislim da je bilo sabotaže, to se prosto dogodi, nadležni organi su poveli istragu, neka rade svoj posao. Prosto se desi - neodgovornost dela ljudi, javašluk i sve što može naopako da vam se desi se desi i kada se to spoji, onda je to savršena oluja", kazao je Vučić.
Kako je naveo, u EPS je uloženo dve milijarde i 300 miliona, oko 800 miliona u ODS za mrežu, zamenu vodova, stubova i oko 380 miliona u Elektromreža Srbija za izgradnju pravaca.
"To je veliki novac, ali moralo je mnogo više da se uradi", kazao je Vučić.
Sijalice - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SRBIJA
Odluka Vlade Srbije: Umanjenje decembarskog računa za struju zbog prekida u snabdevanju
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
EKONOMIJA
Vučić: Dogovorom sa Putinom štedimo osam miliona evra dnevno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala