- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Uzbuna u školama širom Amerike: TikTokom se šire pretnje bombaškim napadima

© REUTERS / Carlo AllegriAmerička policija
Američka policija - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Američke bezbednosne službe apelovale su na đake da danas ostanu kod kuće zbog pretećih poruka koje su se u četvrtak proširile društvenom mrežom TikTok.
U tim porukama, čija verodostojnost još nije potvrđena, upućene su pretnje da će 17. decembra doći do pucnjave i bombaških napada u školama u SAD.
„Federalni istražni biro ozbiljno shvata sve potencijalne pretnje“, rekao je portparol te službe u Los Anđelesu.
On je dodao da se prate obaveštajni podaci, ali da za sada ne postoje konkretne ili verodostojne pretnje koje se odnose na škole u oblasti Los Anđelesa.
Policijske službe, FBI i školske uprave smatraju da je u pitanju TikTok izazov ili da se poruke objavljuju kao izgovor da se ne ide u školu do početka zimskog raspusta.
Bez obzira i na tu mogućnost, policija i škole preduzele su mere, pa je povećan nivo bezbednosti, kao i broj patrola na mestima gde su obrazovne ustanove.
Policija u Masačusetsu objavila je da nema konkretnih pretnji u Salemu, ali da će biti više policajaca u školama nego inače.
Oglasio se i TiTok, navodeći da sarađuje s policijom, ali da nisu pronašli dokaze da pretnje potiču od te društvene mreže i da se njome šire.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala