- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U svim školama u Srbiji i naredne nedelje neposredna nastava

© AFP 2023 / MARTIN BUREAU Đaci u učionici-ilustracija
Đaci u učionici-ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
I od ponedeljka, 20. decembra, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.
Prema podacima iz nadzora, preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja", koje je Ministarstvu dostavio Institut "Batut, u periodu od 9. do 15. decembra, broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.071, što je 0,14 odsto.
U osnovnim i srednjim školama u Srbiji ukupno je devet odeljenja sa 16 i manje učenika, odnosno samo 0,02 odsto, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.
Ukupno je 77 (0,19 odsto) odeljenja sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 10 (0.02 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn, zbog pojave tri slučaja infekcije učenika.
Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz "Servisa za javno zdravlje", utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala