- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemačka pokrenula istragu protiv novog kanala televizije RT

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaZaposleni u ofisu kanala RT u Moskvi
Zaposleni u ofisu kanala RT u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
Pratite nas
Direktorka nemačkog medijskog regulatora Eva Fleken saopštila je da je pokrenuta istraga protiv novog kanala televizije RT, prenosi agencija „dpa“.
Televizijski kanal se optužuje da je pokrenuo program na nemačkom jeziku bez licence i data mu je mogućnost da se do kraja godine izjasne na ovu temu.
Prema informacijama agencije, rezultat istrage može biti odluka o zabrani emitovanja, kao i kazna do pola miliona evra.
Zamenica glavnog urednika RT Ana Belkina je izjavila da su optužbe nemačkog regulatora neosnovane i podvukla da televizija RT DE ima sva prava na emitovanje u Nemačkoj i u još 32 zemlje u Evropi.
Ranije je televizija RT, pozivajući se na glavnu urednicu Margaritu Simonjan saopštila da pokreće novi informativni kanal na nemačkom sa emitovanjem 24-časovnog programa – RT DE. Studiji kanala nalaze se u Moskvi i Berlinu, a emitovaće vesti, tok-šou emisije i dokumentarne filmove.
Jutjub je blokirao kanal RT DE na dan kada je počelo emitovanje programa, saopšteno je na Telegram kanalu televizije RT. Kasnije je saopšteno da je kanal uklonjen zbog „zaobilaženja ranije nametnutih ograničenja“.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je blokiranje novog kanala RT na nemačkom na Jutjubu na dan pokretanja TV emitovanja, rekavši da Moskva nije ništa drugo ni očekivala.
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
RUSIJA
Zaharova o blokadi novog kanala RT na Jutjubu: Ništa drugo nismo ni očekivali
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala