- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski: Ne daj bože rata sa Rusijom

© REUTERS / GLEB GARANICHPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da ne želi sukob sa Rusijom zbog potencijalnog velikog broja žrtava.

"Imamo samo jedan format u slučaju eskalacije iz Rusije. Međutim, ono što čujem – većina država EU i Istočnog partnerstva podržavaju stav Ukrajine. Svi shvataju da bi cena bila vrlo visoka. Međutim, niko ne može zamisliti koliki bi bio broj žrtava i izgubljenih života. Niko to ne želi. Ukrajina sigurno to ne želi. Nisam siguran da svi lideri Evrope jednako razumeju ovu situaciju, jer, na žalost, ne razumeju svi lideri što se dešava na našim granicama", rekao je Zelenski na konferenciji za štampu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom koji je održan u Briselu.

"Jer će i oni (Rusija) gubiti ljude. Ne daj bože (da se to desi). Ipak, mi verujemo u diplomatski format pregovora", dodao je on.
Podsetimo, Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja„agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine.
Obuka ukrajinskih vojnika prema NATO standardima - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Ukrajina otvara vrata stranim vojnicima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala