- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Promena u Bundestagu nakon sedam decenija

© AP Photo / Markus SchreiberZasedanje Bundestaga
Zasedanje Bundestaga - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
U nemačkom Bundestagu promenjen je raspored sedenja nakon sedam decenija tako što su poslanici podržali želju Slobodnih demokrata da ne sede pored krajnje desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD).
Sedišta u Bundestagu raspoređena su u polukrugu sa Levicom na jednom kraju i Alternativom za Nemačku AfD na drugom, navodi agencija AP.
Slobodne demokrate, koji su zajedno sa Socijaldemokratama levog centra kancelara Olafa Šolca i Zelenima deo nove Vlade koja je preuzela dužnost prošle nedelje, ranije ove godine su izjavile da ne žele više da sede pored poslanika AfD-a.
Novi ministar pravde, a tadašnji visoki poslanik Slobodnih demokrata Marko Bušman rekao je u oktobru da je njegova stranka u političkom centru, te da zato i žele da sede u Parlamentu u centru, prenosi Tanjug.
Bundestag je danas podržao predlog prema kojem će Slobodne demokrate zameniti mesta sa blokom Unije desnog centra bivše kancelarke Angele Merkel, koja je sada u opoziciji.
Unija se protivila ovoj promeni, tvrdeći da bi Slobodne demokrate trebalo da poštuju sedam decenija star raspored sedenja u Donjem domu.
Svetski lideri na svečanosti u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2018
„Tražili smo raspored sedenja i dobili smo ljutit odgovor“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala