- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

„Ovo su opasne zamke za vašu decu“: Upozorenje poznate influenserke za roditelje /video/

© Fotolia / Photographee.euTužna devojka za kompjuterom
Tužna devojka za kompjuterom - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Mladi, ali i stariji u Srbiji treba da shvate da je neophodno što više pričati o onlajn nasilju, kaže Mila Antonović, Unicefov savetnik za mentalno zdravlje kod mladih.
Prema njenim rečima neohodno je da takvo nasilje odmah prijavimo, blokiramo profil koji nas uznemirava i da što više o tome što nas muči pričamo sa ljudima koji su nam bliski – porodicom i prijateljima.
Ona je u emisiji „Tehnogram“ upozorila roditelje na opasne zamke za decu koje vrebaju sa društvenih mreža.

„Svi reagujemo drugačije. Mladi i stariji treba da shvate da će se među onima koji komentarišu na internetu uvek naći neko ko će krenuti da ih vređa“, kaže Antonovićeva.

Briga o mentalnom zdravlju mladih, koji su sve češće izloženi progonu putem društvenih mreža, postala je sve veća u doba pandemije, kada se više vremena provodi uz pametne uređaje.
Tragična vest o smrti poznate mlade jutjuberke Kristine Đokić potresla je i zabrinula kako njene pratioce, tako i njihove roditelje.
Prema studijama savremenih sociologa, kaže Antonovićeva, dokazno je da smo sa svih strana bombardovani različitim fotografijama i slikama koje mi treba kao osobe da dostignemo.
„Nismo ni svesni toga koliko smo bombardovani“, istakla je ona i navela da moramo da naučimo da napravimo otklon od toga.
Više o tome kako se nositi sa pritiskom na društvenim mrežama, kako raditi na sebi i biti svestan značaja mentalnog zdravlja i zašto je najvažnije da se mladi ohrabre da o svojim problemima pričaju sa svojim prijateljima pogledajte u razgovoru sa Milom Antonović, predstavnikom omladinskog odbora Unicefa zadužene za mentalno zdravlje mladih za region Evrope i srednje Azije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala