- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Amerika primorala Rusiju i Kinu na novi zajednički potez | Od četvrtka do četvrtka

© Sputnik / Dejan SimićDragan Bisenić
Dragan Bisenić - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Događaje koji su obeležili proteklih nedelju dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše novinar i diplomata Dragan Bisenić.
Razgovor ruskog i kineskog predsednika i najava novog sastanka Putina i Bajdena, predlog američkih senatora da se Rusija proglasi za „sponzora terorizma“, poziv kandidata za američkog ambasadora u Srbiji Beogradu da prizna samoproglašenu državu Kosovo, i pretnja takozvanog visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH sankcijama Republici Srpskoj teme su koje su obeležile prethodnih sedam dana.
O ovim temama u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ za Sputnjik govori bivši diplomata i novinar Dragan Bisenić.
Kako Amerika posmatra sve bolje odnose Rusije i Kine? Da li će Senat usvojiti predlog da se 2022. godine Ukrajini pruži vojna pomoć od 450 miliona dolara, a da se Rusija označi kao „država-sponzor terorizma“?
Rusija je stavila veto na rezoluciju UN koja je klimatske promene predstavila kao pretnju za međunarodni mir i stabilnost – da li bi se tom rezolucijom pružio izgovor da interveniše praktično u svakoj zemlji na planeti, što bi predstavljalo tempiranu bombu?
Sa kakvom porukom u Srbiju dolazi novi američki ambasador Kristofer Hil? Šta će se desiti ukoliko takozvani visoki predstavnik međunarodne zajednice Kristijan Šmit, ipak, upotrebi bonska ovlašćenja – da li će to dodatno radikalizovati političku situaciju u BiH?
Da li je memorandum koji je nedavno potpisan u Crnoj Gori veliki iskorak i evropske Crne Gore ili je to platforma za novu Vladu?
Amerika primorala Rusiju i Kinu na novi zajednički potez | Od četvrtka do četvrtka
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala