- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milačić o Memorandumu: DPS želi da se vrati na mala vrata

© Sputnjiku ustupila Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
Pratite nas
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić smatra da je floskula da se „DPS ne vraća“ nakon potpisanog Memoranduma SNP-a i URE, postala smokvin list za izdaju građana i vraćanje DPS-a na mala vrata.
„Ovo, između ostalog, potvrđuje i današnja izjava iz DPS-a da im je Memorandum prihvatljiv kao i manjinska Vlada sa njegovim potpisnicima, ali i jučerašnje izjave skoro svih opozicionih subjekata, kao i njima bliskih organizacija, grupa, medija. Odjeci o Memorandumu najbolje govore o Memorandumu. Današnjim stavom DPS je ogolio pravu prirodu i namjere potpisnika Memoranduma“, naveo je Milačić.
Kako je kazao, Prava Crna Gora je politički „trljala nos“ DPS-u činjenicom da se nikada neće vratiti, ali da to nikada nije činila kolegama iz vlasti.
„Tačnije bi bilo da kažemo da DPS nije sposoban da dođe opet na vlast, već da ga tu mogu dovesti samo političari i partije iz vladajuće većine i da mu jedino oni mogu dati šlauf kojim bi prestao da politički tone. Juče potpisani Memorandum je pumpanje DPS šlaufa. Kada nakon juče potpisanog Memoranduma čujete od nekog da se ‘DPS ne vraća’, a da se ne obraća direktno DPS-u, da šalje poruku kolegama iz parlamentarne većine, kao što se juče više puta moglo čuti, znajte da radi stvari koje idu na ruku Milu Đukanoviću i pacifikuje one koji to osuđuju i sprečavaju. Iznenadićete se ko sve stoji u tom krugu. Oni koji su nam umjesto jačanja nove vlasti dali ličnu i partijsku pobunu, neukusne zamjerke, ali i Memorandum“, kazao je, između ostalog, Milačić.

Za DPS principi Memoranduma prihvatljivi

Principi na kojima je formulisan Memorandum o saradnji, koji su potpisali lideri GP Ura, SNP-a, Civisa i manjinskih partija, prihvatljivi su za DPS, saopštio je poslanik DPS-a Andrija Nikolić.
On je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, kazao da se radi o principima koji su dugo godina dio vrijednosti na kojima počiva politika i kad su bili vlast i danas kad su, kako tvrdi, najjača opoziciona stranka u Crnoj Gori.
Komentarišući optužbe dijela vlasti da je Memorandum zapravo pakt sa saradnju sa DPS-om, Nikolić je kazao da ne bi ulazio u ono što su trzavice unutar vladajuće koalicije, koji datiraju od uspostavljanja mandata Vlade.
Na pitanje da li bi DPS podržao manjinsku vladu, Nikolić je odgovorio da je „prekid ove agonije ključni cilj DPS-a“.
Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
REGION
Otvorila se velika pukotina u vlasti Crne Gore — sumnja se i na saradnju sa DPS-om
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala