- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: NATO-u je nemoguće verovati, samo dolivaju ulje na vatru

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe Ukrajine i zemalja NATO-a
Vojne vežbe Ukrajine i zemalja NATO-a  - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da izjavama čelnika NATO-a nije moguće verovati, stoga će se Moskva usredsrediti isključivo na dejstva Alijanse.
Kako je rekla, Moskva je svoje predloge Severnoatlantskom savezu već uputila.

„Rečima koje dolaze od čelnika zemalja NATO-a nije moguće verovati jer te reči nisu potkrepljeni delima. Mi ćemo se orijentisati isključivo na njihova dejstva. Svoje predloge smo već poslali, očekujemo reakciju i praksi“, kazala je Zaharova.

Takođe je kazala i da situacija u Ukrajini izaziva ogromnu zabrinutost Moskve budući da NATO povećava isporuke naoružanja toj bivšoj sovjetskoj republici.
Samo dolivaju ulje na vatru. Nastavljaju sa isporukama oružja, nastavljaju sa obukama. Oni to ne rade sa ciljem da se održi stabilnost i bezbednost već kako bi dolili ulje na vatru i dodatno zakomplikovali situaciju u zemlji u kojoj već bukti građanski rat“, naglasila je.
Precizirala je da je od 2014. godine Amerika isporučila Ukrajini naoružanje u vrednosti od 2,5 milijarde dolara, a samo ove godine realizovano je isporuka u vrednosti od 400 miliona.
Zaharova je podvukla da to „neće stvoriti uslove za sprovođenje Minskih sporazuma“ i mirno rešavanje konflikta, niti će rešiti humanitarne probleme stanovnika Donbasa.
Ona je dodala i da u Ukrajini ima oko 10.000 pripadnika NATO–a, od kojih je 4.000 iz SAD, a 6.000 iz drugih država Alijanse.
Zdanje Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
RUSIJA
Ruska Duma poručuje NATO-u: Ne igrajte se sa vatrom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala