- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dangubić spasao Partizan neprijatnog iznenađenja u Beogradu!

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićNemanja Dangubić
Nemanja Dangubić - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana uspeli su da ostvare tešku pobedu protiv ekipe Šlonska iz Poljske u okviru Evrokupa rezultatom 75:73, iako su u poslednjem minutu imali rezultatski zaostatak i bili na pragu šokantnog poraza.
Partizan je uspeo da preokrene poenima Nemanje Dangubića pet sekundi pre kraja duela, posle promašaja Uroša Trifunovića i skoka u napadu, a rival nije iskoristio poslednji napad.
Crno-beli su imali prednost tokom cele utakmice, ali nikako nisu uspevali da stvore nedostižnu razliku što je raspoloženi rival iskoristio i u poslednjoj deonici napravio preokret i uneo dramu.
Start utakmice nije bio dobar, gosti su pronašli ritam i imali su načine da pronađu put do koša, ali je posle minuta odmora koji je zatražio Željko Obradović klatno otišlo na drugu stranu.
Partizan je, sa petorkom igrača u proseku starosti manje od 21 godine, uspeo da zaustavi nalet rivala i da serijom 14:0 preokrene za konačnih 22:15 posle uvodne deonice, u kojoj se odbranom istakao Balša Koprivica.
Crno-beli su nastavili sa odličnom igrom, stigli su do 30:19, ali im je ritam prekinula odluka sudija da Urošu Trifunoviću dodele nesportsku ličnu grešku na polovini terena, što je poljska ekipa kaznila sa ukupno četiri poena.
Aktivnost Partizanovih igrača na ofanzivnom skoku je dozvolila Zeku Ledeju da pogodi trojku i spreči eventualno približavanje Šlonska, ali je Obradović ipak nekoliko minuta kasnije okupio tim na tajm-autu kako bi se utvrdila strategija za igru do kraja poluvremena.
U preostalom vremenu Partizan nije uspeo da zadrži dvocifrenu razliku, konfuznom igrom na oba kraja terena je dozvolio rivalu da se potpuno vrati u igru i na veliki odmor se otišlo sa samo košem razlike u korist crno-belih, 37:35.
„Neverovatno je kako smo izgubili koncentraciju i vratili ih u igru“, rekao je Željko Obradović na poluvremenu.
Zamalo da poljska ekipa dođe i do izjednačenja u dva navrata na startu treće deonice, srećom po Partizan, to se nije dogodilo, ali su crno-beli i dalje imali velike probleme u organizaciji pravog napada.
Agoniju su prekinuli Gregor Glas i Trifunović, ali to nije značilo da je Partizan izašao iz opasne zone, zbog čega je trener Obradović imao velike zamerke na ponašanje svojih pulena.
Zbog toga, trofejni trener je na teren poslao čak i igrače na koje nije previše računao u dosadašnjem delu sezone, mladog centra Dušana Miletića i donedavno povređenog Rodiona Kuruca.
Ipak, ništa od toga nije dalo rezultat, Poljaci su ostali na dva poena zaostatka posle tri četvrtine pošto je pred poslednju deonicu rezultat bio 54:52, a u njoj su navijači videli dve veoma nezgodne situacije.
Najpre je povredu doživeo Glas, a potom je Trifunović posle zakucavanja pao pravo na glavu, povredivši arkadu i pocepavši usnu, zbog čega je lekarska ekipa morala da uđe na teren i pomogne mu da ode na klupu.
Partizan se u igri i dalje mučio, na polovini četvrtine je razlika varirala između tri i pet poena, a posle prekršaja Alena Smailagića u napadu, na nešto više od četiri minuta do kraja u igru je, prvi put, ušao kapiten Rade Zagorac i odmah je napravio prekršaj posle poena Kerema Kantera, što je značilo i izjednačenje na 68:68.
Turčin je u sledećem napadu pogodio i trojku za vođstvo Šlonska, zbog čega je Obradović morao da traži minut odmora i vrati u igru Trifunovića kome je zbog povrede stavljena čalma na glavu.
Zaostatak od pet poena na 90 sekundi do kraja meča smanjio je za dva Aleksa Avramović sjajnim zakucavanjem iz kontranapada, a u poslednji minut crno-beli su ušli akcijom koja je završena promašajem Ledeja i lošim rešenjem Nemanje Dangubića posle ofanzivnog skoka.
Dangubić je smanjio sa dva slobodna bacanja, potom je opet uhvatio loptu posle promašaja, ali je ovoga puta pogodio uz kontakt i poen prednosti crno-belima pred poslednje sekunde duela.
Poslednji napad gosti nisu uspeli da iskoriste, lopta je završila u autu, a tačku na duel stavio je sa penala Avramović, za konačnih 75:73.
Najefikasniji u timu Partizana, koji opet nije imao Kevina Pantera, bio je Gregor Glas sa 18 poena, Uroš Trifunović je dodao 12, a Aleksa Avramović i Zek Ledej su upisali po deset.
Na drugoj strani je raspoložen bio Kerem Kanter sa 21 poenom, a Ivan Ramljak i Aleksander Dživa su dodali po 12.
Posle sedam mečeva u Evrokupu Partizan ima šest pobeda, jedan poraz i prvi je na tabeli u Grupi A.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala