Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Održani generalštabni razgovori Vojske Srbije i Oružanih snaga Rusije

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaGrb Rusije
Grb Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Visoka delegacija Vojske Srbije ove nedelje boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji radi realizacije generalštabnih razgovora, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Tokom razgovora delegacija u sedištu ruskog generalštaba u Moskvi analizirana je dosadašnja bilateralna vojna saradnja, političko-bezbednosna situacija u regionu i svetu i definisani su modaliteti za unapređenje vojno-vojne saradnje sa težištem na zajedničkim vežbama i obuci.
Domaćin susreta je zamenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije general-potpukovnik Viktor Viktorovič Poznihir, a našu delegaciju predvodi načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-major Želimir Glišović.
Generalštabni razgovori predstavnika Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije uspostavljeni su 2014. godine i od tada se održavaju jednom godišnje, naizmenično u Srbiji i Rusiji.
Ovo je prvi put da su razgovori vođeni na nivou operativnih uprava generalštabova, što daje novi kvalitet procesu planiranja vojno-vojne saradnje.
Delegacija Vojske Srbije će tokom boravka u Ruskoj Federaciji posetiti i Kongresno-izložbeni centar „Patriot“, Centralni muzej i Glavni hram Oružanih snaga Ruske Federacije, navedeno je u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala