- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Predali smo Amerikancima konkretne predloge o garancijama bezbednosti

© Sputnik / Alekseй MaйševMoskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Moskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Rusija je konkretne predloge o garancijama bezbednosti predala zamenici američkog državnog sekretara Karen Donfrid, rekao je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.
„Predali smo naše konkretne predloge američkim predstavnicima u Ministarstvu spoljnih poslova. Sada će se sve to razmatrati. Bićemo spremni da o tome diskutujemo javno, ne krijući ništa jer je to pitanje veoma važno za Rusiju, za njenu bezbednost. To ćemo raditi javno“, rekao je Ušakov novinarima.
Pomoćnik Vladimira Putina je najavio da će tokom dana o garancijama bezbednosti razgovarati sa nekim od predstavnika Bele kuće.
Ušakov je, takođe, rekao da će zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov predstavljati Rusiju na pregovorima sa Amerikom.
„Pitanjima strateškog dijaloga sa SAD kod nas se bavi zamenik ministra spoljnih poslova Rjabkov, očigledno je da će on i nastaviti da ih razmatra sa Amerikancima“ , rekao je on.
Rjabkov je jutros razgovarao sa Karen Donfrid, a trenutno su u toku njeni razgovori sa zamenikom šefa administracije predsednika Rusije.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 1. decembra predložio da se krene u pregovore oko postizanja pravnih garancija za neširenje NATO-a na istok.
Putin je naglasio da je najvažniji zadatak ruske diplomatije: dobijanje pouzdanih i dugoročnih garancija bezbednosti.
Ruski predsednik je nedavno govorio i o „crvenim linijama“ za Rusiju i u tom kontekstu naveo je, između ostalog, povećano prisustvo NATO-a u Ukrajini, ali i potencijalni ulazak te bivše sovjetske republike u sastav Alijanse.
Moskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
RUSIJA
Iscrpna diskusija u Moskvi: Ruske i američke diplomate razgovarale o bezbednosnim garancijama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala