- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kako je u Velikoj Britaniji omikronom zaraženo 200 hiljada ljudi u jednom danu

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaLondon: Aktiviraćemo se u Crnom moru, na Balkanu, Baltiku...
London: Aktiviraćemo se u Crnom moru, na Balkanu, Baltiku... - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Britanski ministar zdravlja Sajid Džavid šokirao je javnost kada je u ponedeljak saopštio kako je taj dan u ovoj zemlji omikronom zaraženo oko 200 hiljada ljudi, a nedugo zatim stručnjaci su objasnili kako se ovo dogodilo.
Kada je Agencija za zdravstvenu bezbednost Velike Britanije u ponedeljak procenila da je u ovoj državi taj dan omikronom zaraženo oko 200 hiljada ljudi, u tom momentu je bilo 59.610 potvrđenih novozaraženih, od čega 37 hiljada omikronom.
Međutim, veliki je broj i asimptomatskih slučajeva i mnogo onih koji se nisu testirali taj dan, tako da njih nema u zvaničnoj statistici i samim time nisu ubrojani u potvrđeni broj novozaraženih. Podsetimo da se u Britaniji na dnevnoj bazi obavi oko 800 hiljada testiranja.
Iz ove agencije su zbog toga u rekli kako pretpostavljaju da je taj dan zaraženo najmanje 200 hiljada ljudi, dodavši kako je moguće da je taj broj možda i još veći. Rekli su kako se soj omikron širi velikom brzinom i kako će ga gotovo svi državljani ove zemlje dobiti.
Najviše slučajeva omikrona potvrđeno je u Londonu, gde taj broj raste za 10 odsto svaki dan i udvostručuje se svakih šest dana.
Stručnjaci pretpostavljaju da bi dnevni prijem u bolnicama u ovoj zemlji mogao dosegnuti vrhunac sredinom januara, kada će na dnevnom nivou primati i do 2.000 ljudi, prenosi portal Kliks.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala