- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Iscrpna diskusija u Moskvi: Ruske i američke diplomate razgovarale o bezbednosnim garancijama

© Sputnik / Alekseй MaйševMoskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Moskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov razgovarao je sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Karen Donfrid o bezbednosnim garancijama.

„Održana je iscrpna diskusija o problematici bezbednosnih garancija u svetlu neprestanih pokušaja SAD i NATO da promene vojno-političku situaciju u Evropi u svoju korist“, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kako je ranije saopšteno, sastanak Rjabkova i Donfrid u Moskvi trajao je oko 40 minuta. Sastanku je prisustvovao i američki ambasador u Moskvi Džon Salivan. Donfrid je odbila da komentariše rezultate sastanka.
Pored razgovora u Ministarstvu spoljnih poslova, predviđeno je da američku zvaničnicu primi i zameni šefa administracije predsednika Dmitrij Kozak.
Rjabkov je uoči razgovora izrazio nadu da će Amerika iskazati interesovanje prema ideji koju je izneo ruski predsednik Vladimir Putin o bezbednosnim garancijama. On je, međutim, upozorio da ako NATO i SAD ne budu reagovali na ruske zahteve može doći do nove spirale konfrontacija.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 1. decembra predložio da se krene u pregovore oko postizanja pravnih garancija za neširenje NATO-a na istok. Putin je naglasio da je najvažniji zadatak ruske diplomatije: dobijanje pouzdanih i dugoročnih garancija bezbednosti.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na sastanku u okviru G20 u Osaki - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
RUSIJA
Putin poručio Makronu: Poštujte našu zabrinutost, pokrenite pregovore o garancijama za bezbednost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala