- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Još jedna godina bez pravde

© Spasoje VeselinovićHaris Brkić
Haris Brkić - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Haris Brkić, jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša svih vremena, preminuo je na današnji dan pre 21 godine.
Brkić je tragično stradao nakon što je bio ranjen pucnjima iz vatrenog oružja na parkingu hale „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.
Brkić je preminuo u bolnici posle tri dana borbe za život, u 26. godini.
Na Centralnom groblju u Beogradu održan je pomen kom su prisustvovali Harisovi nekadašnji saigrači, prijatelji i treneri, Zoran Stevanović, Mlađan Šilobad, Miroslav Berić, Zoran Sretenović, Rajko Toroman, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović, Bogdan Stanojević i Željko Krunić.

Pročitajte još:

Mića Berić za Sputnjik: Ni sa kim se nisam razumeo kao sa Harisom
Hteli su da Harisa više nema
Muta Nikolić za Sputnjik: Otišli smo u Italiju bez Harisa i on je – otišao
Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega sedamnaest godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.
U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa.
U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na završni turnir u Barseloni, naredne je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01. Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan.
Ipak, kobnog 12. decembra 2000. godine se desio napad vatrenim oružjem na Harisa i njegovo srce je prestalo da kuca tri dana kasnije – ubice i nalogodavci nikada nisu privedeni pravdi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala