- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador u Londonu: Baze NATO u Ukrajini? Nije nemoguće

© SputnikAndrej Kelin
Andrej Kelin  - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
Pratite nas
Ne može se isključiti mogućnost raspoređivanja baza nekih zemalja-članica NATO u Ukrajini, mada u Alijansi ima ljudi koji razumeju koliko je to neprihvatljivo, izjavio je ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin.

„Teoretski takva situacija je moguća, to je privilegovano partnerstvo koje su Amerikanci potpisali sa nizom zemalja istočne Evrope… To će ipak značiti otklon od Osnivačkog akta i obaveza o vojnoj uzdržanosti koje su tim aktom predviđene.. U NATO nisu samo usijane glave, mnogi koji se razumeju u evropsku bezbednost … shvataju da je takav otklon nedopustiv, ali, teoretski, to se ne može isključiti“, rekao je ambasador u izjavi za TV „Rusija 24“.

On je takođe rekao da će Velika Britanija i članice NATO iz istočne Evrope raditi na tome da ne bude dijaloga s Moskvom po pitanju garancija bezbednosti.
„Istočnoevropljani .. oni će bez sumnje činiti sve da bude nikakvog dijaloga o garancijama bezbednosti s Rusijom“, rekao je Kelin, dodajući da će London po tom pitanju zauzeti isključiv stav protiv dijaloga sa Rusijom.
Prema njegovim rečima, da se Rusija i NATO trenutno nalaze u paralelnim informativnim prostorima i ne vidi se spremnost da se dve strane međusobno čuju.
„Radi se o tome da nas principijelno ne čuju na Zapadu, u NATO“, rekao je ambasador.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala