- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin poručio Makronu: Poštujte našu zabrinutost, pokrenite pregovore o garancijama za bezbednost

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na sastanku u okviru G20 u Osaki
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na sastanku u okviru G20 u Osaki - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom razgovora sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom izjavio da je neophodno što pre pokrenuti međunarodne pregovore kako bi se napravile pravne garancije bezbednosti, saopšteno je iz Kremlja.
Kako se navodi, ti pregovori su potrebni kako bi se zaustavilo širenje NATO-a na Istok, a samim tim i razmeštanje novog naoružanja u zemljama koje okružuju Rusiju, uključujući i Ukrajinu.

„Ruski lider je pozvao partnere iz Francuske da se sa razumevanjem odnesu prema svim tim zabrinutostima Moskve i da uvaže te argumente u daljim pregovorima“, ističe Kremlj.

Navodi se i da su Putin i Makron razgovarali o situaciji u Ukrajini, a ruski predsednik je tokom razgovora naveo nekoliko primera kako Kijev krši mirovne sporazume iz Minska.
„Ukrajinske vlasti namerno stvaraju tenziju na kontakt liniji sa Donbasom i to uz blagoslov zapadnih zemalja. Pored toga, Ukrajinu snabdevaju savremenim oružjem što predstavlja direktnu pretnju za bezbednost Ruske Federacije“, poručio je Putin Makronu.
Tokom razgovora reči je bilo i o situaciji na poljsko-beloruskoj granici, a pre svega oko kršenja međunarodnih obaveza po pitanju migranata od strane Varšave, kao i o situaciji u Nagorno-Karabahu.
Britanski premijer Boris Džonson i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
RUSIJA
Putin i Džonson razgovarali o širenju NATO-a na istok
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala