- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Englezi strahuju zbog omikrona – celoj ligi preti suspenzija?!

© AP Photo / Rui VieiraKristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
Pratite nas
Klubovi engleske Premijer lige plaše se suspenzije šampionata zbog rapidnog širenja omikron soja virusa korona, prenose tamošnji mediji. Zbog pandemije odložena je i druga utakmica u samo nekoliko dana, jer je korona buknula u redovima Mančester junajteda.
Korona je prvo odložila duel Totenhema i Brajtona, dok je londonskim Pevcima odgođen i odlučujući duel Lige konferencija.
Nekoliko dana kasnije zaraza je izbila i u redovima Mančester junajteda, a u Premijer ligi je zabeležen rekordan broj pozitivnih slučajeva – čak 42 za jedno veče.
Poređenja radi, u prethodnoj nedelji bilo je 12 pozitivnih slučajeva, a pored Junajteda i Totenhema opasnost se javila i u Brajtonu i Aston Vili.
„Odluka je donesena da se dešavanja u Karingtonu suspenduju na 24 časa kako bismo smanjili rizik infekcije, a svi koji su bili pozitivni su sada u izolaciji propisanoj protokolima Premijer lige“, navedeno je iz Junajteda.
Crvenim đavolima odložen je meč protiv Brentforda u utorak, dok se odluka o odigravanju duela između Totenhema i Lestera u četvrtak i dalje čeka.
Potencijalno bi mogli biti odloženi i dueli Vile i Brajtona, dok problema ima u Čempionšipu, gde je otkazan duel KPR-a i Šefild junajteda koji je bio planiran za ponedeljak.
Zbog svega pomenutog, prenose britanski mediji, klubovi strahuju od suspenzije lige dok se situacija sa koronom barem malo ne smiri.
Podsetimo, Premijer liga je 2020. godine bila prekinuta na nekoliko meseci, nakon čega je nastavljena bez prisustva publike i sa posebnim pravilima, te kontroverzno, ali generalno dosta uspešno završena.
U narednim danima se očekuju nova odlaganja i potencijalno sudbonosne odluke borda Premijer lige.
Trofej Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
SPORT
Epilog skandala – tri blokbastera!
Navijači Legije iz Varšave - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
SPORT
Srbin usred skandala u Poljskoj – huligani maltretirali igrače: „Uplašeni su, ne žele da pričaju“
Sudija Džonatan Mos dodeljuje crveni karton Raulu Himenesu - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Da li ste ikada videli čudniji crveni karton? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala