- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Mihajlovićeva: Situacija je bolja, ali ozbiljna

© Tanjug / ZORAN ZESTICZorana Mihajlović
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
Pratite nas
Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, da je neophodno je angažovati sve resurse kako bi kompletan elektroenergetski sistem ostao stabilan i počeo da radi punim kapacitetom.
"Situacija jeste bolja, ali je i dalje veoma ozbiljna", istakla je Mihajlovićeva, na sednici Radne grupe na kojoj je razmatrana aktuelna situacija u svim delovima energetskog sistema, saopšteno iz resornog ministarstva.
Ona je rekla da su, pored Ministarstva rudarstva i energetike, u rešavanje problema sa kojima se suočava elektroenergetski sistem uključena i druga ministarstva, kao i javna preduzeća.
Na sednici, kojoj je Mihajlovićeva predsedavala, predstavljeni su izveštaji o radu i problemima sa kojima se suočavaju EPS, EMS i EDS, koji su nastali zbog elementarnih nepogoda.
Poručeno je da su ekipe "Elektrodistribucije Srbije" neprestano na terenu i do kraja dana se očekuje da budu otklonjeni kvarovi.
Takođe, intenzivno se radi na otklanjanju svih problema u proizvodnji električne energije u Termoelektrani "Nikola Tesla".
Kada je reč o radu toplana, rečeno je da su ekipe "Beogradskih elektrana" na terenu i najavljeno da će svi manji problemi i prekidi u isporuci toplotne energije biti rešeni do kraja dana.
Bilo je reči i o tome da usled nepovoljnih vremenskih uslova raste potrošnja gasa, ali je na sednici ocenjeno da je snabdevanje za sve kupce stabilno i nema ograničenja.
Na sastanku su učestvovali i predstavnici JP "Srbijagas", "Transportgasa", NIS-a, Poslovnog udruženja "Toplane Srbije", Republičke direkcije za robne rezerve, JP PEU "Resavica" i JP "Putevi Srbije", navedeno je u saopštenju.
Gomile očišćenog snega u Knez Mihailovoj ulici - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
DRUŠTVO
Vanredna situacija proglašena i u Arilju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala