- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bela kuća o razmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa: Nije trenutak, nije u skladu sa naporima

© REUTERS / Jim BourgBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
Pratite nas
Bela kuća smatra da sada „nije trenutak“ za razmeštanje ruskih raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi jer to, kako tvrdi američka administracija, nije u skladu sa naporima diplomatije po pitanju deeskalacije tenzija.

„NATO je odbrambeni savez, ništa se po tom pitanju nije izmenilo uprkos retorici ruskih i drugih svetskih lidera. Naveliko govorimo koliko su diplomatija i deeskalacija važne stvari. Sada nije trenutak da se ide u suprotnom smeru“, kazala je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Naime, ona je tim rečima prokomentarisala navode pomoćnika ruskog šefa diplomatije Sergeja Rjabkova koji je rekao da će odsustvo napretka po pitanju političko-diplomatskog rešenja problema „bezbednosnih garancija“ dovesti do toga da će odgovor Rusije biti vojni i vojno-tehnički.
Kako je pojasnio, budući da je jedna od glavnih zabrinutosti Moskve povezana sa tim što se u Evropi uskoro mogu pojaviti sistemi naoružanja koji su ranije bili zabranjeni Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, isti takvi sistemi bi se mogli pojaviti i na ruskoj teritoriji.
Zastave SAD i NATO - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
RUSIJA
Uslediće vojni odgovor: Rusija upozorava NATO na posledice ukoliko ne pruži bezbednosne garancije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala