- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović Demokratama: Ponašanjem ste zaslužili da budete u opoziciji

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePotpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović
Potpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
Pratite nas
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je na zajedničkoj sjednici Odbora za pravosuđe i Odbora za antikorupciju da Demokrate svojim djelovanjem i ponašanjem posljednih mjeseci zaslužuju da budu opozicija.
Početak sjednice obilježila je diskusija Abazovića i poslanika Demokrata, Dragana Krapovića.
„Nama je mandat počeo vašim javnim istupom da vam je ponuđen 21 milion eura“, kazao je Krapović, ponavljajući pitanje koje Abazoviću i poslancima ovih dana često postavljaju iz Demokrata vezano za spekulacije da je DPS nudio toliku sumu za nedostajući glas za izglasavanje nepovjerenja vladi.
Abazović je kazao kako misli da je priča o 21 milionu deplasirana.
„Ne znam ko je nudio 21 milion, rekao sam na televiziji da sam čuo da se pominjala cifra od 21 miliona. Šta hoćete vi od mene, odakle znam ko mi je prijetio“, rekao je on.

DF za Demokrate „doktor nauka“

Abazović je naveo i da se ponašanje Demokrata promjenilo „posle Cetinja“, imajući na umu događaje vezane za ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.
„To je bila prelomna tačka za vas. Tu je promijenjen kocept koji treba da sačuva ili ne sačuva građansku Crnu Goru. Neka građani čuju da je to bio prelomni trenutak. Posle toga su krenuli frotalni napadi na bezbjednosni sektor koji je tamo završio vrhunski posao“, dodao je Abazović.
Kazao je i da se raduje saradnji Demokrata i DF-a.
„Ali morate da znate jednu stvar - nema ucjena. Ako imate 41 odbornika, mi odosmo u opoziciju, vama svaka čast. Vašim ponašanjem u zadnje vrijeme i treba da budete u opoziciji. Vašom pričom treba da budete opozicija, imate opozicionu priču. Kako možete da podržite potpredsjednika koji je korumpiran? Znate li što je DF za vas? Doktor nauka, „Erbas“, oni imaju jasne i precizne stavove. Vi malo se šlihtate vladi, onda napadi, onda ne valja ovaj... “, rekao je Abazović.
Krapović je kazao da Cetinje nije bilo nikakva prekretnica već da se desilo da se institucije koriste u svrhu odbrane ljudskih prava.
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
REGION
Abazović: Integrišemo manjinske narode s partijama s kojima nijesu značajnije sarađivali
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala