- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Vlad Veliki“: Putin na naslovnici američkog časopisa

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na svečanom prijemu u Kremlju
Predsednik Rusije Vladimir Putin na svečanom prijemu u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Američki časopis „Njuzmaks“ postavio je na naslovnicu decembarskog broja fotografiju predsednika Rusije Vladimira Putina sa čašom šampanjca i natpisom „nakon Trampa Putin postaje gospodar sveta“. Autentičnost naslovnice potvrdio je izvršni direktor lista Ken Čandler za televiziju „Njuzmaks“.
„Njuzmaks“ je posvetio decembarski broj onlajn samitu predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džoa Bajdena koji je održan 7. decembra.
Na fotografiji Putin drži čašu šampanjca i gleda u stranu. Iza njega je grb Rusije. Pored fotografije napisano je: „Vlad Veliki“. Vlad je skraćenica od imena Vladimir.
Pojedini američki političari kritikovali su list zbog naslovne strane.
Član Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac iz Ilinoisa Adam Kincinger napisao je na Tviteru da je „Njuzmaks“ – „propaganda“.
Povodom ovog događaja oglasila se i glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan. Ona je obratila pažnju na to da su američki eksperti odmah nakon objavljivanja naslovnice sa Putinom prokomentarisali da je „RT kupio 'Njuzmaks'“.
„Dragi američki eksperti, sve je bilo besplatno i dobrovoljno. Možemo vas naučiti, dođite sledeće godine u školu RT“, poručila je ona.
List i istoimeni televizijski kanal, koji su deo iste medijske strukture „Njuzmaks media“, dosledno podržavaju bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa koji je uoči i nakon najnovijih rusko-američkih razgovora nekoliko puta nisko ocenio sposobnost predsednika Bajdena da ravnopravno vodi dijalog sa ruskim liderom.
Podsetimo, 7. decembra je održan razgovor Putina i Bajdena putem video-veze, koji je trajao oko dva sata.
Rezultati samita ruskog i američkog predsednika bili su i jedna od tema autorske emisije Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:
Onlajn razgovor predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
RUSIJA
Ključne tačke razgovora Putina i Bajdena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala