Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Van napona 2.200 trafo stanica, zastoj u TENT-u: Objavljeno kad se očekuje normalizacija snabdevanja

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaTrafo stanica
Trafo stanica - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Zbog velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, na teritoriji cele Srbije registrovan je veliki broj kvarova na distributivnoj mreži zbog čega je veći broj domaćinstava i danas bez struje.
U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu i dalje je zastoj u proizvodnji, širom Srbije van napona je 2.200 trafo stanica, a nadležni poručuju da bi sva domaćinstva trebalo da dobiju struju najkasnije u roku od jednog do dva dana.
Najveće problemi sa strujom trenutno imaju građani na teritoriji Šapca, Loznice, Užica, Čačka i Kraljeva, Ivanjice... U Arilju su potpuno zavejana dva sela, a preko 2500 ljudi je bez struje. Bez struje je 2.300 domaćinstava u 9 sela u Pocerini. Pojedina sela poput Zablaća nemaju struju od juče. Samo u Beogradu je pala 41 bandera, prenosi Blic.
Ekipe Elektrodistribucije Srbije su danonoćno na terenu, ali radovi ne idu kako bi trebalo imajući u vidu da ih otežavaju i sneg i nepristupačnost terenu.
U zastoju u proizvodnji struje je i Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu, a razlog je loš kvalitet uglja koji je dodatno natopljen snegom.
"Sada se intenzivno radi na dopremanju novog uglja kako bi kvar najpre na bloku A2 bio rešen. Obrenovčani će dobiti grejanje najkasnije posle podneva", rekao je jutros direktor EPS Milorad Grčić.
Intenzivno se radi na normalizaciji dopreme uglja u Termoelektranu "Nikola Tesla A" kako bi Obrenovac u što kraćem roku dobio grejanje, saopštila je je danas i Elektroprivreda Srbije.
Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije danonoćno su angažovane na saniranju posledica velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, koje je nanelo velike štete distributivnoj mreži širom Srbije, saopštila je danas Elektrodistribucija Srbije.
" I tokom protekle noći, ekipe Elektrodistribucije Srbije su u izuzetno teškim uslovima, intenzivno radile na saniranju kvarova i štete na elektrodistributivnoj mreži širom Srbije. Posao na otklanjanju kvarova biće nastavljen neprekidno, sve dok ne budu sanirani svi kvarovi i obezbeđeno potpuno redovno snabdevanje električnom energijom", naveli su u Elektrodistribuciji Srbije.
Kako dodaju, otklanjanje kvarova je otežano zbog visokog snega i neprohodnih puteva, posebno u planinskim predelima. Zbog toga Elektrodistribucija Srbije apeluje na nadležne službe, odnosno komunalna preduzeća u okviru lokalnih samouprava, da obezbede prohodnost lokalnih puteva, posebno u planinskim predelima, kako bi naše službe mogle da priđu lokacijama na kojima se desila šteta i saniraju kvarove na distributivnoj mreži u najkraćem mogućem roku.
Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, očekuje da će svi kvarovi biti rešeni u narednih dan ili dva.
"Ekipe su na terenu sve vreme. Radi se u otežanim uslovima. Ali očekujemo da će svi kvarovi biti rešeni u narednih dan ili dva", rekla je ona i istakla da je 2.200 trafo stanica na distributivnoj mreži van napona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala