- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Spojile se još dve banke u Srbiji, imaju i novo ime

CC0 / Pixabay / Elektronsko plaćanje
Elektronsko plaćanje - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
„Eurobank“ je uspešno sprovela proces pravnog pripajanja „Direktne Banke“ i od danas posluje pod novim imenom – „Eurobank Direktna a.d.“
Kako je saopšteno, ona sada posluje sa ukupnom aktivom od preko dve milijarde evra i kapitalom od preko 300 miliona evra i time zauzima 6,4 procenata tržišta kredita u Srbiji. „Eurobank Direktna a.d.“, koja posluje u okviru „Eurobank Grupe“, u Srbiji ima mrežu od 127 ekspozitura širom zemlje.
Kada je u pitanju obavljanje bankarskih poslova, klijenti će imati na raspolaganju sve proizvode i usluge kao i u prethodnom periodu, a svi ugovori i druge obaveze biće nastavljeni na isti način i bez ikakvih izmena u načinu realizacije. Objedinjene ekspoziture će nastaviti da klijentima pripojene „Direktne Banke“ pružaju širok spektar usluga kao i do sada, navodi se u saopštenju.
„Eurobank“ i „Direktna Banka“ u julu ove godine najavile su pripajanje „Direktne Banke“ „Eurobanci“, kada je saopšteno da će nakon okončanja ove transakcije, akcionari „Eurobank“ kontrolisati oko 70 odsto akcija objedinjene banke, dok će akcionari „Direktne“ imati vlasništvo nad preostalih 30 odsto akcija, piše Blic biznis.
Nakon odobrenja svih nadležnih institucija, statusna promena pripajanja završena je u decembru 2021. godine.
Rukovanje - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
EKONOMIJA
Šta se krije iza spajanja banaka u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala