- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija izdvaja skoro 300 miliona dolara za teško bolesnu decu

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaPorodilište u Volgogradu
Porodilište u Volgogradu - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Vlada Rusije dodatno će izdvojiti 22 milijarde rubalja (preko 299 miliona dolara) za podršku deci sa teškim bolestima, saopštio je premijer Rusije Mihail Mišustin.
„Pomoću tih sredstava fondacija 'Krug dobrote' koji je formiran na inicijativu predsednika snabdeva teško bolesnu decu lekovima, medicinskim i tehničkim sredstvima“, pojasnio je Mišustin.
Konkretno, 560 miliona rubalja (preko sedam miliona dolara) biće usmereno na proširenje i rekonstrukciju Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra za dečju hematologiju, onkologiju i imunologiju „Dmitrij Rogačev“. To će omogućiti primenu najsavremenijih i najefikasnijih metoda lečenja, što znači da će veći broj života biti spasen, dodao je premijer.
Ranije je na realizaciju zadataka fondacije „Krug dobrote“ usmereno skoro 38 milijardi rubalja (preko 517.000.000 dolara).
Fondacija je osnovana za podršku deci sa teškim, hroničnim i retkim bolestima. Trenutno fond pomaže 1.900 pacijenata sa 44 dijagnoze, kojima kupuje 37 lekova od kojih 23 nisu registrovana u Rusiji.
Porodica odmara na skijalištu na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2020
Kako Rusi vaspitavaju svoju decu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala