- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Džonson razgovarali o širenju NATO-a na istok

© AP Photo / Alexei NikolskyBritanski premijer Boris Džonson i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Berlinu
Britanski premijer Boris Džonson i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Velike Britanije Boris Džonson razgovarali su telefonom o situaciji u Ukrajini, saopštila je pres-služba Kremlja.
Kako se navodi, ruski lider je saopštio Džonsonu konkretne primere destruktivne politike Kijeva sa ciljem sabotaže Minskih sporazuma. Putin je ukazao da ukrajinske vlasti u zoni konflikta koriste teško naoružanje i udarne dronove, zabranjeno Minskim sporazumima.
Kako javlja agencija Blumberg, britanski premijer je u razgovoru izrazio zabrinutost prisustvom ruskih snaga u blizini Ukrajine.
U Kremlju su naveli da je Vladimir Putin naglasio da treba odmah početi razgovore o izradi konkretnog, međunarodno-pravnog sporazuma koji isključuje svako dalje kretanje NATO-a na istok.
"Istaknuto je da se to dešava u trenutku kada države NATO-a povećavaju svoje prisustvo na teritoriji Ukrajine, što predstavlja direktnu pretnju bezbednosti Rusije", navodi se u saopštenju pres-službe ruskog lidera.
Lideri su se dogovorili da nastave kontakte putem različitih kanala.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
RUSIJA
Rusija: Ukrajina želi da pređe pod spoljnu upravu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala