- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ruskinje iz Vojvodine su se dobro tukle“ – opšta tuča između Srpkinja i Hrvatica /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićVaterpolo
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Na ženskoj vaterpolo utakmici između Novog Sada i Splita viđena je tuča u bazenu zbog čega su arbitri odlučili da je prekinu i pobedu dodele srpskim vaterpolistkinjama jer su protivnice započele incident.
Nemile scene viđene su u mađarskom gradu Šentusu gde je igrana Dunavska liga koju čine najbolji ženski vaterpolo klubovi iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Rumunije i Velike Britanije.
U nedelju je na programu bio duel Novog Sada i Splita, i utakmica nažalost nije završena jer je u bazenu izbila tuča.
Odmah na startu ekipe su krenule žestoko, a prva je „stradala“ Dora Vujović koja je zbog udarca u glavu kasnije završila u bolnici.
Utakmica je nastavljena, ali je ubrzo izbio novi incident. Igračice Splita započele su tuču, devojke Novog Sada, predvođene Ruskinjama, su se odbranile i posle nekoliko pesnica strasti su se smirile.
Aljoša Kunac, trener Splita, posle meča je dao neprimerenu izjavu rekavši „da su se igračice Novog Sada namerile na pogrešne devojke“.
„Posle toga su me sudije pitali hoćemo li nastaviti. Budući da je postojala bojazan da u nastavku dođe i do većeg incidenta, pošto je bila naelektrisana atmosfera, a nas čeka sledećeg vikenda finale Hrvatskog kupa, odlučio sam da je pametnije ne nastaviti utakmicu. Ruskinje u Vojvodini su solidno tukle, jedino što su se namerile na pogrešne“, rekao trener Splita za „Jutarnji.hr“.
Ali, nisu se Ruskinje i Srpkinje ni na koga namerile, pošto su hrvatske vaterpolistkinje bile te koje su započele tuču i na kraju je pobeda dodeljena Novom Sadu – 5:0.
Vaterpolo spektakli u završnici Kupa Srbije – poznati svi učesnici
Hrvati preživeli dramu po povratku iz Beograda: „Pola sata užasa i onda – grom!“
Partizan „potopio“ Zvezdu u poslednjem minutu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala