- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Vašington nema pravo da postavlja pitanja šta radimo na svojoj teritoriji

© Sputnik / Evgeny BiyatovRusko ministarstvo spoljnih poslova
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
O „invaziji“ na Ukrajinu nema govora, a Amerika nema ni moralno ni političko pravo da postavlja pitanje šta Rusija radi na svojoj teritoriji, rekao je zamenik ruskog ministra odbrane Sergej Rjabkov.
„Amerikanci su se na neobjašnjiv način fokusirali na ideju o tome da postoji opasnost od ‘ruske invazije‘ na Ukrajinu. Toga nema, niti može biti. A to šta mi radimo na svojoj teritoriji njih se ne tiče, nemaju ni moralno ni političko pravo da postavljaju takva pitanja“, rekao je Rjabkov u intervjuu za Sputnjik.
Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je tokom razgovora sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom jasno rekao da se ruske snage premeštaju na ruskoj teritoriji i da nikome ne predstavljaju pretnju.
Podsetimo, zapadne zemlje i Kijev u poslednje vreme optužuju Rusiju da priprema navodnu invaziju na Ukrajinu zbog čega sve češće govore o spremnosti da Moskvi u tom slučaju uvedu do sada neviđene sankcije. Rusija je u više navrata opovrgla da planira tako nešto, ističući da je pomeranje vojnih snaga na njenoj teritoriji, koje izaziva uznemirenost Zapada a posebno susednih država, njeno suvereno i ustavno pravo.
Amerikanskie flagi na fone Kapitoliя v Vašingtone, SŠA - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
SVET
Američki medij: Amerikanci ne treba da ginu za nezavisnost Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala