- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruska zastava i benzin u krvi– sin je „zakuvao“ dramu i sačuvao rekord slavnog oca /video/

© AFP 2023 / HAMAD I MOHAMMEDMik Šumaher
Mik Šumaher - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela, najboljeg vozača Formule 1 u istoriji, nije osvojio nijedan bod u svojoj prvoj sezoni u „najbržem cirkusu“, ali je na neki način direktno uticao na to da rekord po broju titula ostane u njegovoj porodici.
Ishod dramatične sezone u Formuli 1 odlučivan je u poslednjoj trci sezone, na Velikoj nagradi Abu Dabija, s obzirom na to da su Luis Hamilton, branilac titule i Maks Ferstapen, prvi izazivač, pred poslednji obračun imali istovetan broj bodova – 369,5.
Hamilton je imao veliki imperativ pobede, da je uspeo da slavi u Abu Dabiju osvojio bi osmu titulu prvaka sveta, čime bi postao rekorder, pošto trenutno taj uspeh deli sa Mihaelom Šumaherom.
Slavni Nemac se sedam puta okitio naslovom prvaka sveta, Britanac je imao nameru da promeni istoriju i bio je veoma blizu tome.
Ali...
Nekoliko krugova pred kraj trke u kojoj je bilo gotovo izvesno da će Hamilton ostati ispred Ferstapena dogodio se incident – Nikolas Latifi je posle borbe za poziciju sa Mikom Šumaherom izgubio kontrolu nad vozilom i zakucao se u ogradu.
Incident nije bio dramatičan, ali se dogodio na veoma nezgodnom mestu zbog čega je na stazu poslato vozilo bezbednosti i – trka je usporena, a samim tim se istopila i razlika između Hamiltona na prvom i Ferstapena na drugom mestu.
Restart je trajao svega jedan krug, Ferstapen je uspeo bravuroznom vožnjom da pretekne Hamiltona i osvoji prvu titulu, a zbog svega bi morao da bude zadovoljan i Mik Šumaher, s obzirom na to da je njegova borba za mesto sa Latifijem izazvala usporavanje trke i donela dramu.
Maks Ferstapen - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
SPORT
Spektakl kakav se ne pamti u najbržem „cirkusu“ – za istoriju! /video/
Rezultat svega je – rekord po broju titula i dalje ostaje, delom, u porodici Šumaher, a velike zasluge ima 21-godišnji Nemac koji je u timu Has bio kolega ruskom vozaču Nikiti Mazepinu.
Upravo zbog mladog Nikite, na bolidu ekipe Has nalaze se ilustracije ruske zastave, na prednjem spojleru i duž celog vozila.
Luis Hamilton i Maks Ferstapen - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
SPORT
Odbijena žalba Mercedesa, Ferstapen ostaje šampion
Maks Ferstapen - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
SPORT
Ferstapen kroz epsku dramu do titule šampiona Formule 1 – u poslednjem krugu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala