- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić: Vlada ostvarila pobjedu, ostavka jedino ako ne realizuju budžet do juna

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Premijer Zdravko Krivokapić je danas kazao da povlačenje predloga opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi je pobjeda izvršne vlasti. On je rekao da ova Vlada jedino može podnijeti ostavku ako planirani budžet ne realizuju do juna naredne godine.
„Ovo je pobjeda građana koji žele drugačiju, zdravu i pravu Crnu Goru“, kazao je premijer.
On je istakao da se i na današnji dan vidjela neozbiljnost koja traje već 30 godina.
„Obećanje, ludom radovanje, to je igra ovih koji su pokušali da političkom korupcijom dobiju zlatni glas. To se ranije u Crnoj Gori dešavalo, ali ovoga puta, ovo je prava demokratija u kojoj narod ne dozvoljava, pa ni poslanicima, da pomisle da treba slobodnu volju građana na izborima promijeniti jer sve tri koalicije su imale jedan zadatak, da smijene ovaj režim”, rekao je Krivokapić.
Dodao je da postoji zakonitost da oni koji uđu u dil sa DPS-om više ne postoje.
„Da li će postojati četiri godine, ili dva mandata, to je pravo izbora određenih političkih partija, ali zakonitost je neumoljiva, veliki koriste male. Oni koji su u SDP-u 2015. godine javno prozivali njihove kolege koji pripadaju sada drugoj opciji da vrše političku korupciju, sami žele političku korupciju“, kazao je on.
On je zahvalio svim pojedincima koji su shvatili ovu igru.
„Oni su sa ovim gestom pokazali ozbiljnost i odgovornost i da imaju imalo obraza, oni bi podnijeli ostavke. ne bi se igrali sa ponudama o izbornom zakonodavstvu ili novim izborima. To Crna Gora sigurno neće vidjeti u narednom periodu jer je nešto pobijedilo sve političare, a to je program ‘Evropa sad‘‘, istakao je predsjednik Vlade.
On je kazao da ova Vlada jedino može podnijeti ostavku ako planirani budžet ne realizuju do juna naredne godine.
„Uravnotežen budžet koji ne klacka ni lijevo ni desno. Ova vlada jedino može podnijeti ostavku ako budžet ne realizujemo do juna 2022. godine“, obećao je Krivokapić.
Krivokapić je kazao da nije Vlada kriva zato što nije izabran Tužilački savjet, nije kriva što sudstvo nije transformisano… Da je sve to urađeno, pretijesni bi bili zatvori u Crnoj Gori.
Nepromijenjeno Tužilaštvo, nepromijenjen izborni zakon i crni nelegalni fondovi, to su tri elementa sa kojima neki žele da uđu u nove izbore,kaže premijer.
Prebaci loptu u tuđe dvorište je ono što je DPS napisao u obrazloženju povlačenja inicijative, to jest da će DF pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i da treba da se formira nova skupštinska većina. Krivokapić dodaje da je to neozbiljna igra i da treba DF da odgovori DPS-u.
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
REGION
DPS povukao inicijativu za smenu crnogorske vlade
REGION
Kavarić: Amfilohijev amanet šefovima vladajuće većine je da ne ruše narodnu volju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala