- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Radnik opet šokirao Zvezdu – posle pobede u Surdulici uzeo bod na Marakani

© Foto : FK Crvena zvezdaRadna akcija na stadionu Rajko Mitić – uklanjanje snega pred utakmicu FK Crvena zvezda - Radnik
Radna akcija na stadionu Rajko Mitić – uklanjanje snega pred utakmicu FK Crvena zvezda - Radnik - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Crvena zvezda ispunila je obećanje i očistila teren od snega, kako bi u predviđenom terminu odigrala utakmicu 20. kola Superlige u kojoj ju je šokirao Radnik osvojivši bod – 1:1 (1:0). Crveno-beli su poveli preko Kataija iz penala u 36. minutu, ali je remi Surduličanima obezbedio Stamenković u 83. minutu.
To je drugi put ove sezone da je Radnik koban po Zvezdu, pošto je u prvom meču u Surdulici slavio pobedu rezultatom 2:1.
Zbog snežnih padavina u nedelju su odložene sve četiri utakmice Superlige, a Zvezda se tada ekspresno oglasila, poručivši da će utakmica sa Radnikom zakazana za ponedeljak najnormalnije biti odigrana.
Upaljeni su grejači, očišćen je sneg kako na samom terenu, tako i na tribinama te nije bilo prepreke da utakmica sa Radnikom bude odigrana.
Crveno-beli bili su apsolutni favoriti, ali je Radnik iz Surdulice ušao u meč 20. kola sa nadom da su evropske utakmice, tačnije dvoboj sa Bragom u Portugaliji (1:1) iscrpele četvorostrukog uzastopnog šampiona.
Zvezda je napadala i kao plod terenske inicijative stigao je penal u 36. minutu kada je golman gostiju Ranđelović istrčao na jednu loptu i oborio Strahinju Erakovića kojem je lopta već bežala u gol-aut.
Arbitar Maksimović se u prvom trenutku nije oglasio, bunili su se fudbaleri Crvene zvezde, a sugestija iz VAR sobe naterala je Maksimovića da pogleda pomenutu situaciju, posle čega je pokazao na belu tačku. Siguran je bio Aleksandra Katai.
U 43. minutu usledio je novi penal za crveno-bele pošto je Jokić udario Bena rukom u glavu.
Bilo je i krvi, pukla je arkada reprezentativcu Komorskih ostrva, te je morao utakmicu da nastavi sa zavijenom glavom.
Katai ovoga puta nije uspeo da bude precizan sa 11 metara, pa je rezultat ostao nepromenjen.
Na novi gol na očišćenoj Marakani čekalo se sve do 83. minuta kada je Radnik uspeo da šokira Zvezdu.
Vukić je centrirao i rezervista Stamenković je glavom uspeo da pogodi Borjanov levi ugao za 1:1 na semaforu.
Prekasno je bilo da Stanković i Zvezda bilo šta promene do kraja, te su crveno-beli posle neočekivanog remija stigli do 51. boda, te zaostaju dva boda u odnosu na lidera Partizan koji ima i utakmicu manje, jer u sredu gostuje Metalcu.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
SPORT
Zvezdin kapitalac: „Znam da se od mene očekuju golovi“
Fudbaleri Partizana tokom utakmice sa Florom u Ligi konferencija - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
SPORT
Partizan ide u Prag!
Radna akcija na stadionu Rajko Mitić – uklanjanje snega pred utakmicu FK Crvena zvezda - Radnik - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
SPORT
Radna akcija na „Marakani“ pred susret Zvezde i Radnika /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala