- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Boban igra najmanje otkako je u Americi, a Luka najslabije /video/

© AP Photo / David ZalubowskiBoban Marjanović i Luka Dončić
Boban Marjanović i Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
Pratite nas
Košarkaši Dalas Meveriksa pobedili su Oklahomu Siti Tander 103:84, u utakmici u kojoj Boban Marjanović ponovo nije dobio minute, dok Luka Dončić nije igrao zbog povrede skočnog zgloba.
Marjanović, koji ima 33 godine, trenutno igra sezonu sa najmanje minute otkako je 2015. došao u NBA iz Crvene zvezde.
Bobi nikada nije bio košarkaš sa velikom minutažom u najjačoj ligi na svetu, ali u poslednje dve takmičarske godine minutaža mu je posebno opala.
Od 26 utakmica koliko je Dalas odigrao Marjanović je na parketu bio samo 13 puta, a prosečno je provodio svega šest minuta.
Poređenja radi, u 'ruki' sezoni igrao je oko deset minuta, dok mu je najbolja bila 2018/19 kada je u dresu Filadelfije prosečno beležio oko 14 minuta na terenu.
Iz navedenog se vidi da centar reprezentacije Srbije u NBA nikada nije bio košarkaš sa velikom minutažom, ali ovih šest koliko igra u tekućoj sezoni zaista je mizerno.
Od trinaest utakmica koliko je odigrao samo tri puta je imao 10 ili više minuta, dok je čak pet puta igrao manje od 300 sekundi (5min).
Bobi je potpisao jednogodišnji ugovor i utisak je da će u NBA provesti još nekoliko godina jer ne postoji bolji igrač za svlačionicu od njega, ali iz sportskog ugla šteta je što najbolje profesionalne godine provodi na klupi.
Kada je reč o utakmici Maveriksa i Tandera, na parketu nije bilo Luke Dončića kojeg ozbiljno muči povreda skočnog zgloba. Zbog ovog problema Slovenac će propustiti i utakmicu sa Šarlotom u ponedeljak, dok će biti pod znakom pitanja za duel protiv Lejkersa u sredu.
Ako Boban igra najmanje, onda Luka igra najslabije otkako je došao u Ameriku. Dončić je u nekoliko navrata priznao da je u sezonu ušao sa nekoliko kila viška i to mu se odražava na telo.
Slovenački reprezentativac propustio je pet utakmica od početka, propustiće i šestu, a možda i sedmu zbog problema sa skočnim zglobom.
Od Dončića se očekivalo da podigne brojke u odnosu na prethodnu sezonu, a ne samo da nije uspeo, nego igra slabije i verovatno najlošije od dolaska u NBA.
Činjenica je da ima više poena nego u 'ruki' sezoni, ali to je donekle i normalno jer igra četvrtu sezonu, ali u poređenju na drugi i treću, brojke su mu opale.
Jednom kada dovede telo u najbolje moguće stanje, nema sumnje da će Dončić, baš poput Jokića, biti top 3 košarkaš na svetu.
Na utakmici Dalas i Oklahome nije bilo Bobana ili Luke, ali zato jeste Alekseja Pokuševskog.
Mladi srpski košarkaš takođe igra slabu sezonu, a protiv Meveriksa je odigrao solidnu utakmicu. Iz igre je šutirao 1/5, a meč je završio sa četiri poena, devet skokova i tri asistencije.
NBA, rezultati, nedelja/ponedeljak:
Detroit – Bruklin 104:116
Oklahoma – Dalas 84:103
San Antonio – Nju Orleans 112:97
Portland – Minesota 111:116
LA Lejkers – Orlando 106:94
„Ludi Srbin“ je imao jednu rečenicu za Jokića /foto/
U susret spektakularnom NBA danu – predstavljen novi praznični video
Maestralni Jokić „uništio“ ekipu Grega Popoviča /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala