- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova nabrojala greške velikih sila u Ukrajini

© Foto : Press-služba MID RFPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Države-članice „sedmorke“ (G7), svojim pozivom Rusiji i Ukrajini da se vrate za pregovarački sto, pokazale su da su nesposobne da odgovaraju za sopstvene greške, napisala je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na telegramu.
Prema rečima Zaharove, grešaka ima mnogo. Između ostalog, mešanje u unutrašnje stvari Ukrajine, koje je dovelo do kobnog raskola u društvu i upravljanje procesima smene vlasti koje se završilo državnim udarom.
„Na primeru bezuslovne podrške kijevskog režima prekršile su jedan od svojih osnovnih principa – poštovanje interesa manjine“, dodala je ona, naglasivši da zapadne države odbijaju da izvrše pritisak ili da rade sa Kijevom na realizaciji tačaka Minskih sporazuma koji su davali nadu da se kriza u Ukrajini stavi za pregovarački sto“, dodala je ona.
Istovremeno, zapadne države „prebacuju na Rusiju odgovornost za sopstvene greške.
„Ne treba Rusija i Ukrajina da sednu za pregovarački sto, već Ukrajina i Ukrajina (dve sukobljene polovine društva)“, zaključila je ona.
Ministri inostranih poslova država G7 saopštili su juče da će svaka ruska invazija na Ukrajinu naići na odgovor "sedmorke" koji bi za Moskvu imao „ogromne posledice i ozbiljne troškove“.
G7 – zastave - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
RUSIJA
SAD: Ruska invazija na Ukrajinu naići će na snažan odgovor G7
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala