- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Vanredno stanje u Kentakiju posle serije tornada u SAD, strahuje se da ima više od 100 mrtvih /video/

© AP Photo / Ryan C. HermensPosledice udara tornada na srednjem zapadu SAD
Posledice udara tornada na srednjem zapadu SAD - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden proglasio je vanredno stanje za Kentaki nakon što je u toj saveznoj državi od posledica tornada prema novim informacijama poginulo najmanje 70 osoba.
Bajden je u subotu naložio da se federalni resursi usmere na lokacije sa najvećim potrebama, a ranije je razgovarao sa guvernerima pet država pogođenih olujama, Arkanzasa, Ilinoisa, Kentakija, Misurija i Tenesija, kako bi izrazio saučešće i potvrdio posvećenost brzoj isporuci pomoći, saopštila je Bela kuća, prenosi Rojters.
U razornim olujama koje su zahvatile američki srednji zapad i jugoistok, a koje je Bajden nazvao "nezamislivom tragedijom", ima više mrtvih i pričinjena je velika materijalna šteta.
Oštećeni su fabrika sveća i vatrogasna stanica u Kentakiju, skladište "Amazona" u državi Ilinois, gde su najmanje dva radnika poginula, starački dom u Misuriju i mnogi drugi objekti i kuće, prenosi Tanjug.
Guverner Kentakija Endi Bešir izjavio je danas na konferenciji za novinare da je najmanje 70 ljudi nastradalo u ovoj državi a da bi broj mogao da bude veći od stotinu.
"Ovo je najrazorniji tornado u istoriji naše države", rekao je on i naveo da je 40 od 110 radnika do sada izvučeno iz fabrike.
Bešir je proglasio vanredno stanje, aktivirao Nacionalnu gardu Kentakija i razmestio državnu policiju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala