- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Političari iz RS otkazali sastanak sa evropskim poslanicima

CC0 / Balkan Photos / BiH
BiH - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Političari iz Republike Srpske otkazali su dolazak na sastanak članova radne grupe za izmene Izbornog zakona sa predsedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju s BiH i tzv. Kosovom Romeom Francom i evropskim poslanikom Tomasom Vajcom, koji borave u poseti Sarajevu.
Članica Interresorne radne grupe za izmenu izbornog zakonodavstva Snježana Novaković Bursać objasnila je za Srnu da neće prisustvovati sutrašnjem sastanku članova ove grupe sa poslanicima grupe Zelenih/EFA u Evropskom parlamentu jer, kako je navela, dolaze sa verovatno već definisanim stavovima, ali ne i konkretnim rešenjima, prenosi portal Kliks.ba.

„Interresorna radna grupa je obavila razgovor sa zvaničnim predstavnicima EU i SAD i treba da se razgovara sa nekim ko može da doprinese pronalasku ključnih rešenja“, rekla Bursaćeva.

Ona smatra da ne treba učestvovati u „pružanju prilike raznim poslanicima koji dolaze sa već definisanim, neuravnoteženim stavovima, a zanemaruju stavove dva konstitutivna naroda, Ustav i opšte prilike u zemlji, odnosno koji su usklađeni samo sa željama bošnjačke politike, koju onda zajedno žele da promovišu“.
Sastanku neće prisustvovati ni Sredoje Nović iz SNSD-a, Nenad Stevandić iz Ujedinjene Srpske i Branislav Borenović iz PDP-a.
Stevandić je rekao bi bilo neozbiljno razgovarati sa njima s obzirom na to da su evropski Zeleni na konvenciji usvojili dokumente u kojima je puno „negativnih i proizvoljnih stavova u vezi sa pozicijom Republike Srpske i njenih funkcionera“.
„Oni su faktički već zauzeli jednu vrstu političkog stava. Onaj ko hoće da dođe i razgovara sa nama, ne može da nas pre toga vređa”, rekao je Stevandić I dodao da je to razlog zbog kojeg neću prisustvovati sastanku sa poslanicima zelenih.
Dolazak je otkazao ministar spoljnih poslova i trgovine Staša Košarac, koji je takođe član Interresorne radne grupe za izmene izbornog zakona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala