- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković ćuti, a njegov prijatelj „pretpostavlja“: „Pravila su nam rečena“

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Slučaj „Novak Đoković i vakcinacija“ nije obišao ni nekadašnjeg prvog tenisera sveta Endija Marija koji je izjavio da veruje da će Srbin igrati na Australijan openu.
Novak Đoković nije otkrio da li se vakcinisao ili ne, niti će, ali da bi igrao na ATP Kupu u Sidneju, kao i na Australijan openu nekoliko dana kasnije, moraće da prinese potvrdu o vakcinaciji.
Australijske vlasti imaju jasne zakone, jedno od njih je obavezna vakcinacija za sve koji žele da uđu u državu, i ništa drugačije nije ni za sportske događaje.
Mnogi su se javili da daju mišljenje o Novaku, a među poslednjima je Endi Mari, Đokovićev veliki prijatelj još iz dana kada su se takmičili kao juniori.
„Ne znam kakva je situacija s Novakom. Poslednje što sam video jeste da je na listi prijavljenih, tako da pretpostavljam da igra i da je vakcinisan. Pravila su nam rečena – ako želiš da igraš, moraš da budeš vakcinisan – tako da pretpostavljam da se to dogodilo“, kazao je Mari.
Za razliku od nekih medija i analitičara, Mari se nada da će Đoković igrati u Australiji, s obzirom na eventualno pisanje istorije.
„Na kraju krajeva, svi želimo da najbolji igrači nastupaju na najvećim turnirima. To je ono što turnire čini zanimljivijim, a Novak pokušava da obori rekord i dođe do 21. slema. Ima fantastičan skor u Melburnu, nadam se da će biti tamo.“
Đoković je prijavljen za ATP kup i Australijan open, ali to ne znači i da će 100 odsto igrati. Pretpostavlja se, ali čekamo još na zvaničnu potvrdu.
Svakako se diglo previše – nepotrebne – prašine oko Đokovića i vakcinacije i nadamo se da će Novak uskoro otkloniti svaku sumnju.
Inače, u subotu se desilo već prvo odustajanje od Australijan opene. Pjer-Igo Erber, nevakcinisani franucski teniser, neće igrati na prvom Grend slemu.
Novak prkosi sistemu, ali usledilo je prvo povlačenje sa Australijan opena zbog vakcine
Đoković saznao ime prvog rivala u 2022. godini
Bivši direktor otkrio „medijsku izmišljotinu“ zbog koje ispašta Đoković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala