- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Hoće li uopšte biti glasanja o povjerenju Krivokapićevoj vladi

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Potpredsjednik Demokratske stranke Vladimir Martinović komentarisao je pretpostavke nekoliko medija da će opozicija povući predlog da se sjutra glasa na sjednici Skupštine o nepovjerenju Vladi Zdravka Krivokapića.
“Ne bi začudilo da odsviraju kraj i povuku inicijativu, jer je strah od građana jači od vrijednosti akcija na pokvarenom političkom tržištu.” Komentarisao je Martinović na svom Tviter nalogu.
Da parlamentarna opozicija razmatra mogućnost da povuče incijativu o nepovjerenju Vladi Zdravka Krivokapića, o kojoj bi trebalo da se raspravlja na sjutrašnjoj sjednici Skupštine, spekulisalo je nekoliko medija u Crnoj Gori, čak su neki objavili da su na sastanku danas popodne predstavnici DPS-a SDP-a i SD-a vijećali o povlačenju inicijative i da će, navodno, konačnu odluku saopštiti sjutra pred sjednicu Skupštine.
Inicijativu je krajem novembra u skupštinsku proceduru predalo 40 poslanika opozicije. U svojim ranijim izjavama, neki od njih su tvrdili da imaju većinu za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladi.
Za izglasavanje nepovjerenja Vladi neophodan je glas 41poslanika, od ukupno 81, koliko ih ima u aktuelnom sazivu Skupštine Crne Gore.
Prema Ustavu Crne Gore, predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi može podnijeti najmanje 27 poslanika.
Ako Vlada dobije povjerenje u parlamentu, potpisnici predloga ne mogu podnijeti novi prije isteka roka od 90 dana.
Intersantno je da je i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović danas poručio kako vjeruje da parlamentarna većina naći mudrosti da ojača Vladu. Kako je rekao, ukoliko se to ne desi izbori su kaže demokratsko rješenje, gdje bi i nova stranka mogla naći mjesto.
Milatović je kazao da vjeruje u dogovor parlamentarne većine, ističući da je politička stabilnost izuzetno važna za evropske integracije Crne Gore. Ministar se nada da će kroz dogovor većine i Vlada biti ojačana.
"Ukoliko se dogovor ne desi, izbori su uvijek jedno demokratsko rješenje, ali pretpostavljam da i ukoliko se dese izbori da je moguće da će se na tim izborima naći neke nove političke partije, koje će možda na bolji i adekvatniji način reflektovati volju građana", poručio je Milatović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala