Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Bićemo helikopterska velesila u regionu /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićHelikopteri Vojske Srbije "Mi-35", poznatiji kao "đavolje kočije" ili "leteće tvrđave"
Helikopteri Vojske Srbije Mi-35, poznatiji kao đavolje kočije ili leteće tvrđave - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija nabaviti još helikoptera u 2022. i 2023. godini i da će biti helikopterska velesila u regionu.
„Očekujemo još 30 helikoptera“, rekao je Vučić i dodao da će 11 biti H-145, četiri Mi-35, tri Mi-17 i 11 ili 12 Mi-35 koje polovne kupujemo od jedne članice EU.
On je naveo da je na sastanku sa preduzećima odbrambene industrije Srbije doneta odluka da se domaća namenska industrija pomogne sa 145 miliona evra već u prvom kvartalu 2022. godine.
„Našli smo načina da sa oko 145 milina evra ulažemo, uz striktnu kontrolu Ministarstva finansija, u kupovinu novih proizvodnih pogona i mašina i opreme, kako bismo mogli da osavremenimo naše fabrike i podstaknemo bolju proizvodnju i rentabilnosti“, rekao je Vučić.
Doneta je i odluka da država u narednih pet godina naruči opremu, naoružanje i oruđe, vozila i ubojna sredstava, municiju, mine rakete od domaće namenske industrije u vrednosti od 1,25 milijarde evra.
„To će biti dodatni podsticaj za razvoj namenske industrije i ogroman napredak u kupovini od strane Vojske Srbije“, rekao je Vučić koji je, u okviru posete Nišavskom okrugu, prisustvovao i prikazu sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade.

O zaključcima Skupštine RS o prenosu nadležnosti

Srbija je jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma i to je politika Srbije koja se nije menjala 26 godina i neće se menjati, poručio Vučić, odgovarajući na pitanje kakav je njegov stav povodom zaključka Skupštine Republike Srpske o prenosu nadležnosti.
On je istakao i da se Srbija ne meša u unutrašnja pitanja drugih zemalja i da o tome ne želi da govori, ali da može da kaže šta je politika Srbije.
„Politika Srbije je poštovanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, ali i poštovanje integriteta Republike Srpske u okviru BiH što znači puno poštovanje Dejtonskog sporazuma“, istakao je Vučić.
Aleksandar Vučić na prikazu diviziona haubica „Nora B-52“ u Nišu - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SRBIJA
Vučić: Pre kraja godine stižu „korneti“ iz Rusije /foto/
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nišavskom okrugu, na sastanku sa vojnim vrhom - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SRBIJA
„Nastavićemo da ulažemo i snažimo srpsku vojsku“: Vučić u Nišu sa vojnim vrhom /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala