- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik o pobedi kandidata SNSD-a: Melem na ranu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je večeras u Prijedoru da pobeda kandidata SNSD-a Slobodana Javora na vanrednim izborima za gradonačelnika dolazi „kao melem na ranu, koju su otvorili neki koji su mislili da mogu da odseku i amputiraju telo koje se zove SNSD u političkom životu Republike Srpske“.
„A to nije moguće“, rekao je Dodik, koji je večeras stigao u izborni štab SNSD-a u Prijedoru, gde je pratio brojanje glasova.
On je ocenio da je pobeda kandidata SNSD-a važna jer se mnogo toga nadvilo nad RS i nad SNSD-om kao vladajućom strukturom i koalicionim partnerima.
Dodik je rekao da nijednog trenutka nije sumnjao u dobar rezultat Javora i zahvalio lideru Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenadu Nešiću, koji je čestitao pobedu Javoru.
„Ovo je dobro i za Republiku Srpsku, jer smo pokazali da u uzavrelim političkim okolnostima i atmosferi možemo da provedemo fer i poštene i legitimne izbore“, poručio je Dodik.
Dodik je čestitao i protivkandidatu iz koalicije „Za naš Prijedor – DNS, SDS i PDP“ Goranu Predojeviću i pozvao njegov štab da dođe da zajedno proslave uspešno sprovedene izbore.
U Prijedoru su u 19 časova zatvorena sva biračka mesta za prevremene izbore za gradonačelnika kojeg građani birali među 14 kandidata.
Kandidat SNSD-a Slobodan Javor proglasio je večeras pobedu na izborima.
Vanredni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podneo je ostavku na tu funkciju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala