- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin napada svetski vrh – ali pre toga mora da pretuče bivšeg šampiona

© AFP 2023 / VAUGHN RIDLEYSrpski bokser Aleksandar Rakić
Srpski bokser Aleksandar Rakić - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
Pratite nas
Aleksandar Rakić, srpski MMA borac, nalazi se na korak do šanse da se bori za šampionsku titulu u poluteškoj kategoriji, a da bi došao do vrha mora prvo da odmeri snage sa nekadašnjim prvakom Janom Blahovičem.
UFC, najjača borilačka organizacija, saopštio je da će se 26. marta 2022. godine održati borba između našeg Aleksandra Rakića i Poljaka Jana Blahoviča.
Rakić, trenutno četvrtoplasirani na rang listi poluteškaša, odavno planira da napadne titulu šampiona sveta i da bi došao do šanse da se bori sa trenutnim prvakom – Gloverom Tešeirom – moraće da pobedi Blahoviča.
Tešeira, aktuelni najstariji šampion neke kategorije, pre mesec i po dana pobedio je Blahoviča i osvojio je titulu šampiona poluteške kategorije.
Brazilac ima 42 godine, a upravo bi Rakić mogao da mu bude sledeći izazivač, ukoliko momak rođen u Austriji pobedi poljskog borca.
Rakić, koji se od nedavno bori pod srpskom zastavom, trenutno ima skor 6/1 u UFC-u, a i taj jedan poraz je došao nakon sumnjivih odluka sudija u duelu protiv Volkana Ozdemira.
Upišite u kalendare 26. mart, stavite podsetnike, jer Srbija nikada nije imala ovako kvalitetnog borca u najjačoj konkurenciji.
Jokić ga je nazvao „zverkom“, a srpski borac kaže: Nije bilo šanse da izgubim /video/
Srpski borac traži poštovanje u Americi: Spreman sam za rat!
Kada Srbin sparinguje sa Hrvatima: „Trese se kavez, sila!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala