- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova pita Ameriku: I šta je odgovor - jel možemo da se bavimo špijunažom ili ne?

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je navode medija da američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) revidira metode obuke svojih obaveštajaca kako bi se fokusirala na Rusiju i Kinu rekavši da je to upravo glavna stvar za koju ista ta CIA optužuje Moskvu i Peking.

„Za iste te stvari SAD i NATO optužuju Rusiju i Kinu. Na šta se svodi, jel možemo da se bavimo špijunažama drugih zemalja li ne? Bilo bi dobro kad bi Si-En-EN na to dobio odgovor od Vašingtona“. napisala

televizija Si-En-En je, pozivajući se na svoje izvore, saopštila da je CIA, nakon više od 20 godina fokusa na borbu protiv terorizma, počela da revidira metode obuke i pripreme obaveštajaca kako bi se fokusirala na Rusiju i Kinu.
Kako navodi američka televizija, mnogi bivši oficiri američki obaveštajci smatraju da je potrebno vratiti se na tradicionalni, „tihi“ rad koji je neophodan za prikupljanje obaveštajnih podataka o „kompleksnim“ državama poput Kine.
Kina, konstatuju izvori Si-En-Ena, predstavlja najveći problem za CIA, ali ne i jedini. U decembru 2020. godine američke vlasti izdvojile su 300 miliona dolara za „suprotstavljanje uticaju Kine“ i 290 miliona dolara za suprotstavljanje Rusiji.
CIA - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
RUSIJA
CIA nakon 20 godina menja fokus: Agenti se obučavaju za „tihi“ rad u Rusiji i Kini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala